Huawei представи най-големия конкурент на Note 8 и iPhone X – “умния” Mate 10

Последните модели на китайския технологичен производител Huawei – Mate 10 Pro, Huawei Mate 10 и лимитирания Mate 10 Porsche Design, бяха представени на специална церемония в Мюнхен. 

Размерите на най-новото оръжие на технологичната компания са съответно 150,5 мм x 77,8 мм x 8,2 мм, а 5,9-инчовия му FullView дисплей го превръща в устройство от последно поколение. Той е началото на актуалната тенденция на безрамкови дисплеи за Huawei, която вече навлезе за най-големите технологични магнати на пазара. Въпреки това рамките на FullView дисплея на устройството няма да са напълно премахнати. За сметка на това обаче те ще са изключително фини. Другите модели на серията Mate 10 Pro и Porsche Design пък ще са с по-голям 6-инчов OLED дисплей, който ще предоставя още по-незабравими преживявания.

Последните модели на китайската технологична компания Mate 10 Pro, Mate 10 и Porsche Design разполагат с вграден чип от най-ново поколение, който превръща създадения от Huawei процесор Kirin 970 в нещо, невиждано досега на пазара. Основната му функция се състои в поддръжката на мобилната платформа за изкуствен интелект, отговорна за нормалното протичане на всички процеси в облака и моменталното им синхронизиране с мобилното устройство. Целият този процес е значително усъвършенстван в сравнение с всички предишни модели на компанията и се осъществява мигновено. Успехът на разработения от екипа на Huawei процесор Kirin 970 би могъл да стане най-важното оръжие на компанията в нейната борба за върховото място на пазара за смартфони в целия свят.

Ето какво съобщи председателят на бизнеса на потребителите на Huawei на церемонията по представянето на последните им модели в Мюнхен: “Ставаме част от напълно нов етап от развитието на смартфоните с навлизането на т. нар. „интелигентни” устройства. Те притежават изкуствен интелект, който ни разкрива напълно нови и непознати хоризонти. Той превръща използването на смартфоните в напълно различно и уникално преживяване. Значително се подобряват функциите и дейността на всеки един телефон. Серията на Mate 10 пък се управлява и от още по-иновативния невронен процесор, който поставя началото на една напълно нова епоха на „умните” устройства.”

Mate 10 Pro и Huawei Mate 10 пристигат с 64GB вградена памет, 4 GB RAM и възможност за разширяването на паметта чрез Micro SD карта. Различното при Mate 10 Pro е, че съществува и вариант за устройство със 128GB вградена памет и 6 GB RAM .

И трите най-нови устройства са разработени с последния мобилен модел на операционна система Android – 8.0 Oreo, представен от Google едва на 22 август тази година.

И този път китайския технологичен производител не изневери на своите традиции за устройства с отлични двойни камери. Моделът Mate 10 идва с 20MP задна камера със специален монохромен сензор и с 8MP предна камера.

Най-голямата иновация сред последните мобилни устройства на Huawei обаче си остава тяхната батерия с капацитет от 4000 mAh. При по-олекотената версия тя е с по- малък капацитет от 3340 mAh.

Що се отнася до външния вид на мобилните устройства, всеки потребител ще трябва да избира от разнообразна цветова гама. Всеки един модел идва в разнообразие от четири нюанса на палитрата: за Huawei Mate 10 те са Pink Gold, Black, Mocha Brown и Champagne Gold; за Mate 10 Pro – Mocha Brown, Midnight Blue, Pink Gold, който няма да се предлага в България и Titanium Gray, а Mate 10 Porsche Design ще се предлага само в цвят Diamond Black. Олекотената версия на Mate 10 Pro ще е достъпна в с цветовете Prestige Gold, Graphite Black и Aurora Blue.

За съжаление, в България ще бъдат достъпни само моделите на Mate 10 Lite и на Mate 10 Pro. Екипът на мобилни телефони Huawei съобщи, че Mate 10 Pro ще започне да се предлага от декември, а олекотеният модел на Mate 10 Pro – едва на по-късен етап.

Източник: ДЖЪМБО 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.