Кои са подходящите бебешки играчки?

Всички знаем, че децата обичат своите играчки и те присъстват в живота им от най-ранна детска възраст. Роднини и приятели искат да направят най-хубавия подарък и избират естествено бебешки играчки. В това няма нищо лошо и затова ще разгледаме какви играчки са подходящи за бебето ви.

До навършването на един месец бебето не се интересува от играчки.  Към края на месеца то започва да комуникира с нас и да изучава заобикалящия го свят. Именно в този период започва да се развива в емоционален, психически, двигателен и социален план.  За да изберете правилните бебешки играчки, трябва да се запознаете с това от какво са направени, да се почистват лесно, да са от безопасни пластмаси или гуми, както и бои.

Бебето от 0 до 3 месеца различава ярки цветове и то на разстояние 25-30 см. Слухът също е по-добре развит. За тази възраст можете да вземете някакъв вид дрънкалка или музикална играчка над леглото.

Можете да видите различни по вид дрънкалки, но е важно в първата си част те да съдържат дрънкаща част и ярки цветове. Най-важното е детето да стои по корем с изправена глава. По този начин започват да заякват и мускулите на врата. Играчката ще помогне да задържим вниманието на детето и  взирайки се в нея, то ще стои в тази позиция по-дълго време.

Играчките над леглото могат да пеят и да се въртят, както и да светят. Същият ефект, можете да го постигнете и с някаква връвчица, на която да са нанизани мъниста или други ярки предмети и да я държите, докато припявате нещо. Това далеч ще бъде по-приятно за детето, защото ще ви вижда и ще има контакт с вас.

Бебето много често постепенно надига ръчички и трябва да внимавате да не закачи някой елемент от играчките.  Някои специалисти съветват и да започнете бебешка гимнастика, за да стимулирате повече двигателната култура.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.