Стъклена маса в интериора на дома

Стъклените мебели с право могат да се нарекат нестандартна и оригинална интериорна декорация. Ако подходите разумно към избора на стъклена маса и проявите известно въображение, можете да превърнете масата във фокусна точка на пространството.

Прозрачен двоен плот е по-характерен за масичките за кафе. Масите с ниша са много подходящи за съхранение на списания, електронни устройства, книги и други предмети, които се използват често. Такава маса може да бъде оборудвана с вграден прозрачен шкаф за сувенири или други оригинални декоративни елементи.

Ако в стаята има много дърво, дървената основа би била много подходяща. За стаи, които са направени в минималистичен или високотехнологичен стил, са подходящи маси с хромирани крака и рамки. Разтегателна маса може да бъде направена от стъклен плот, оцветен в определен цвят и метални крака с хромирано или медено покритие за модерните интериори. Мебелите с извити крака са идеални за интериор в стил Арт Нуво. Градинска маса от ратан най-добре ще се съчетае идеално с столове в същия стил.

 

Стъклена маса с оригинален плот

За да направите продукта още по-нетривиален и индивидуален, плотът му може да бъде украсен с шарка. Най-често се прилага с помощта на технологии:

  • Печат на снимки. Това е специален филм, върху който е отпечатано изображението. За да приложите фотопечат, използвайте специален принтер. Вместо изображение можете да отпечатате снимка от личен семеен албум.
  • Технология „Fusing“. Специална фурна ви позволява да създадете витраж директно върху плота.
  • Приложение за пясъкоструене. Специална дюза създава шарка от пясък върху стъклото.
  • Декоративен триплекс. В пролуката между двете стъкла на плота се поставят филм и плат с желаното изображение.

 

Правила за грижа за стъклена маса

Каквато и технология да се използва за създаване на ефектен модел върху стъклен плот, който радва окото по време на всяко хранене или почивка, не е необходимо да се грижите за масата по специален начин. Единственото изключение са стъклените маси, украсени с пясъчни изображения – за тях грижите са със специални инструменти.

Можете да разлеете сок, вода и други течности върху стъклената маса, без да се страхувате, че ще се развали. На плота могат да се поставят котлони и тенджери, както и ледено студени напитки.

Както можете да заключите, стъклената маса не само изглежда ефектно, но и е една много практична мебел, която е непретенциозна на грижи. Маса, изработена от закалено стъкло, не се влияе от удари и ако се счупи, ще се разпадне на фрагменти, които са напълно безопасни за живота и здравето и не могат да причинят вреда на живущите в дома. Такова стъкло не абсорбира чужди миризми и не се влияе дори от агресивна „химия“. Ако следвате изредените по-горе препоръки при избора на този елемент от интериора, можете да получите истинска декорация на жилищното пространство, независимо дали е селска къща или градски апартамент.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.