Ремонт или преместване в нов дом – обмислете разликите!

Докато децата ви са малки, къщата е достатъчно удобна и голяма, но когато пораснат, тя сякаш се смалява. Може да поискате да направите отделни спални на децата, а в къщата ви да няма такава възможност. Единственият вариант, който ви остава е, или да ремонтирате къщата, или да се преместите. Докато първата опция е относително по-евтина, тя може да отнеме прекалено много време и да причини неудобства. От друга страна, преместването на друго място може да бъде по-скъпо и няма да ви позволи да устроите дома си така, както искате. Не забравяйте, че нито едно от двете решения не е единствено. Можете да сравните опциите и различните им параметри, като изискване, цена, удобство и т.н., за да получите точния отговор. За допълнителна помощ прочетете следните съвети:

 

Сравняване на разходите

Направете сравнение на разходите. Проверете дали можете да си позволите ипотечен заем или заем от жилищни фондове. Изчислете сумата, която ще трябва да включите в обновяването. Ако решите, че да се преместите ще бъде по-евтино, просто го направете, вместо да изхарчите огромна част от спестяванията си, за да ремонтирате къщата. В някои случаи, обаче, обновяването на стария ви дом се оказва по-разумно.

 

Опции за финансиране

Финансирането на проект за обновление не е толкова лесно, колкото закупуването на нова къща. Трябва да вземете банков заем. И по този начин да се обвържете с евентуално втора ипотека върху имота. За да направите това, трябва да имате по-висок кредитен рейтинг. Освен това, е възможно да получите повишен лихвен процент и по-кратък срок за плащане.

 

Разходи за обновяване

Освен разглеждане на общите разходи, съществуват и допълнителни, с които също следва да се съобразите. Трябва да съхранявате вещите си в склад, да преместите мебелите си, да отседнете в хотел или да се сдобиете с алтернативни помещения за живеене за известно време. Всичко това определено ще увеличи разходите за ремонт. Някои хора харесват общността, в която живеят и се радват на компанията на своите съседи. Това се случва най-често, когато хората остават на едно и също място за дълъг период от време. Ако сте създали силна връзка с хората в общността и тя ви предлага сигурност, няма да искате да се преместите. В такъв случай, вместо да се премествате, остава възможността да обновите дома си.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.