Професионален домоуправител – инвестиция с бъдеще

Инвестицията в ползването на професионален домоуправител е възможност за осигуряване на спокоен и комфортен живот в големите жилищни сгради. Всички възникнали проблеми се решават бързо и компетентно.

С професионалното управление се осигурява чистота на стълбище и мазе, както и на външния двор, ако има такъв. Общото осветление е винаги в изправност, а асансьора работи без проблеми. Това е така, защото професионалният домоуправител е на заплата и задължението му е да работи за вашия комфорт. Трябва да се знае, че всички професионални домоуправители са добри специалисти, познаващи отлично закона за етажната собственост. Знанията им позволяват да решават проблемите с лекота, защото умеят да ползват закона за етажната собственост.

Освен това те следят за спазване на правилника за вътрешния ред в кооперацията. Винаги разрешават междусъседските проблеми законово и без да има засегната страна. Тук ще вмъкнем, че избрания измежду собствениците управител не може да реши често тези спорове между съкооператорите си, защото има приятелски отношения, а това е пречка да бъде обективен. Външният професионален управител е в еднакви отношения с всеки жител на сградата и това му позволява да бъде винаги обективен.

Всички задължения се спазват стриктно от професионалния домоуправител. Той прави всичко, за да бъде чисто и светло във всяка обща част, да се поддържа в изправност асансьора, да се плащат всички общи сметки навреме. Воденето на домовата книга е негово задължение, с което той се справя перфектно. Общото събрание на собствениците се свиква от него и се решават общо възникналите проблеми за ремонт на различни общи части, а през определен период професионалният домоуправител се отчита за направените разходи, както и събраните приходи. Всички разходни и приходни документи се завеждат от него и после се отчитат.

Разбира се, всяка кооперация сама решава начина на управление на общата собственост. Възможността да се осигури човек от съкооператорите да се заеме с решаване на всички въпроси е също добро решение. Когато избрания управител работи всеотдайно, резултатите винаги ще бъдат добри. Проблемът е в това, че вече не се намират хора, готови да отделят свободното си време за общото благополучие. При липса на желаещи да се занимават с общата собственост, решението е професионален домоуправител.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.