Поддръжка на покриви с битумни керемиди

Много често когато се говори за битумни керемиди на преден план излизат техните предимства, недостатъци, вариации на формите им, качества и т.н. Затова в този текст ще насочим вниманието към друга също толкова важна тема – поддръжката на покривите с битумни керемиди. Темата е важна, защото каквито и предимства да имат шинглите, то покривите трябва да се поддържат добре, за да може да се ползвате дълго време от тези предимства.

 

Да речем, че сте избрали битумни керемиди и е дошло време за инсталация. Ако си позволите да разговаряте с майсторите, които ще извършат инсталацията, вие ще разберете много важни данни за самата покривна инсталация от битумни керемиди, респективно ще научите от първа ръка какво трябва да правите периодично.

 

Покривът е опасно място и не е предназначено за хора, които нямат опит. В този смисъл след екстремни природни явления като бури, градушки, силни ветрове, можете да се обадите на майстор, който да се качи и да провери дали всичко е наред. Ако имате опит, можете и само да проверите за щети. Също така периодично можете да проверявате дали има течове на тавана; дали по фасадата на сградата има петна от влага и други такива възможни последствия от повредено покривно покритие.

 

От всичко казано до тук, ви става ясно, че поддръжката на покривите от битумни керемиди е в ръцете на професионалисти, които са наясно с изпълнението, поддръжката и ремонта. Приоритет на собственика обаче е да проверява за всичко възможно проблеми, които може да възникнат следствие на споменатите вече природни явление.

 

Природата е по-силна от всички гаранционно срокове, така че не трябва да неглижирате проверката на покривната конструкция след сериозни природни феномени. Също така ако е имало много студена зима и покривът е бил дълго време натрупан със сняг, добре е след като се стопи и времето позволи, да се направи обстоен преглед на битумната инсталация.

Източник: https://armormat.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.