Отново и отново за смяна на щрангове

Различните системи – водоснабдяване, отопление, канализация, трябва да са в добро състояние за да имат нормално функциониране. Това се постига с подмяна на тръби и кранове. От основно значение са щранговете. В старите кооперации те са от метални тръби, което е влошило състоянието им. Преди всичко корозията е предизвикала поява на пукнатини, натрупване на ръжда във вътрешността. За да се осигури нормална и качествена вода за всеки етаж, да се предотврати постоянното запушване на каналите е необходима смяна на щрангове.

Щранговете в кооперациите са обща собственост и към смяната им може да се пристъпи само след решение на общото събрание на собствениците. Към днешна дата на всеки жител в голяма жилищна сграда с проблемни вертикални и хоризонтални тръби му е ясен този ремонт. За да се свърши качествена смяна на щранговете на изгодна цена може да разгледате предложенията на различните фирми за ВиК услуги. В интернет има много добри фирми, които може да откриете по добре разработените сайтове с посочени услуги, ползвани технически средства и начин за връзка с представител на фирмата.

Професионалистите ще се справят с ремонта в рамките на един работен ден. Старите тръби ще бъдат заменени с нови полипропиленови. Последните имат редоца предимства – не корозират, гладка повърхност, леки и удобни за работа. Като недостатък може да се посочи, че се чува всяко движение на водата. Това е преодолимо с добре направената шумоизолация и здраво закрепените тръби.

Цената за смяна на щранговете е поносима, защото някои фирми правят отстъпки заради по-големия обем на работа. Старите щрангове могат да причинят наводнение, което ще е свързано с много повече разходи, а за разправиите със съседите не искам и да си помисля. Мислете разумно и вземете правилно решение, за да си гарантирате спокойствие и комфорт в жилището.

При смяна на щранговете се подменят всички хоризонтални и вертикални тръби от абонатната станция до последния етаж. На всеки щранг се поставя нов спирателен кран, който улеснява ползването му. При тази цялостна смяна на щранговете се осигурява безпроблемна работа на всяка от системите. Водата – топла и студена, достига нормално до всеки етаж, а отпадните води се оттичат безотказно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.