Матирани плочки или гланц – какво е подходящо за банята

Без значение дали избирате гранитогресни плочки за баня или сте се спрели на фаянс, то вашият избор предопределя външния вид на банята за години напред, но и вашата дейност по почистване и грижа за плочките. Затова без да влизаме в пристрастия, ето няколко насоки за ориентация – кога е по-добре да избирате плочки с повърхност мат и кога гланцът е смислен избор. 

 

Това което е добре да се знае, че мат и гланц не са единствените покрития за моделите плочки за баня, но със сигурност са едни от най-използваните. Така заедно с цветовете и размерите, с композициите, които прилагате в банята, пред вас стои въпрос, какво ще е подходящо за интериорното пространство в най-интимното помещение.

 

Плочки гланц  

Този вид гланцирани плочки за баня, които имат силно присъствие и бляскаво качество да отразяват светлината, типично можете да очаквате да намерите в по-малките бани. Отразителните способности на тези повърхности отварят ефект в по-малките помещения и спомага на ограниченото пространство да отразява, да връща и да насочва светлината във всички кътчета на банята.

 

Много по-подходящи са за стената в банята, особено до вана, до умивалник, на стената около душ пространството, така придават допълнителен блясък на пространството, което ползва течащата вода в банята. Те се почистват лесно, но не трябва да се оставят прекалено сухи, защото тогава се замърсяват от капки сапун. Ако ги искате за пода си в банята, търсете anti-slip фактор (против подхлъзване), за да разрешите проблема с хлъзгав под в банята.

 

Плочки мат

Този вид матирани плочки за баня респективно е много по-подходящ за по-големи помещения за баня и такива, в които имате проект за по-скрита и екстравагантна светлина. Тя няма да отскача от повърхностите и няма да кара банята да изглежда по-малка, просто присъствието им ще ограничава бляскавите ефекти и ще създаде път за по-минималистичен стил.

 

Популярен избор с плочки мат за баня е използването им за настилка, но ако не сте любители на прекаленото чистене в банята, те се използват и на стената. Те не хващат лесно петна и не позволяват засъхването на сапунени водни капчици, което ги прави идеален избор за бани с натоварен трафик.

 

Изборът винаги е във ваши ръце!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.