Когато ползваме конвекторни печки

С настъпването на студените есенни дни и първите пролетни винаги се налага да се ползва електрически уред за отопление, дори да сте на централно парно. В тия дни то не работи, а в стаите е студено. Конвекторните печки решават много добре проблема със затоплянето. Те са мобилни и могат да се ползват в помещението, където има нуждата от тях.

Предложенията на пазара са най-различни както по мощност, така и по функционалност. Различните модели имат и различни функции, като най-нова сред тях е „йонизацията“, която поддържа въздуха чист. Конвекторите са предпочитани и заради това, че те не променят състава на въздуха, не го изсушават, а тази нова функция спомага за почистване на въздуха.

Конвекторните печки имат електронен блок за управление, което позволява да се управляват и от дистанция. Имат много добра защита, което ги прави безопасни. Това е много важно, защото можем да ги ползваме и в детска стая. Някои модели са с много добра защита против влага, което позволява да се ползват и в помещение с повишена влажност на въздуха.

Изборът на уред според функционалността му зависи от вашите финансови възможности и до колко са ви необходими различните функции. Например, функцията против замръзване едва ли е необходима за апартамент. Тази функция е преди всичко за вила или къща, където температурата може да падне около нулата. В този случай печката се включва, когато температурата е до 5 градуса.

От особено значение е мощността на уреда. За да направите избор на правилния за вас уред за отопление е необходимо да прецените каква площ ще отоплявате и доколко това помещение е изолирано. При качествена дограма и добра топлоизолация може да си позволите и по-ниска мощност. Не забравяйте да прецените и състоянието на вашата електрическа инсталация и защитата.

Конвекторните печки имат датчик и термостат, които позволяват да се поддържа зададената температура и да се икономисва електрическа енергия. За предпочитане са тези е електронен термостат, защото са безшумни. Какъв избор ще направите зависи само от вас. За да постъпите правилно е необходимо да прочетете още информация в интернет и тогава да решите какво точно ви трябва – стационарен или мобилен уред за отопление.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.