Когато говорим за персийски килими

Красотата и оригиналността на персийските килими винаги са пленявали ценителите на изкуството. Дошли от далечна Персия те все още са част от нашия интериор и ще бъдат. Килимарството е занаят, който майсторите-килимари обичат и предават от поколение на поколение. Тези майсторски ръце сътворяват красота от съчетаването на толкова много цветове в един килим.

Естественият състав на персийските килими, естествените бои и изваяните орнаменти е това, което не може да се отмине от ценителите на тези подови покрития. Поставен персийският килим в гостната предава оригиналност, създава уют.

Търсенето на този вид изделия продължава. Непрекъснато се обогатяват предложенията в търговските вериги и онлайн магазините. Каталозите са изпълнени с различни модели, размери, вълнени, копринени, памучни предложения. Всяко едно предложение е съпроводено с информация, която да ви помогне в подходящия избор.

За изработката на персийските килими основно се използва вълна от овце. За нейното качество има значението породата овце, времето на стригане, при какви природно-климатични условия се отглеждат. За боядисването им се използват естествени оцветииели, получени от различни растения. Тук също има значение времето на бране на съответните листа, цвят на растенията и се получават различия в цветовете.

Понякога съвсем незначителна разлика може да има и във вече готовото изделие. Това се дължи на факта, че необходимия материал се боядисва на няколко пъти, а естественото боядисване никога не може да бъде абсолютно еднакво. Това се получава само при използване на синтетични бои, които все повече намират приложение и позволяват да се разшири и обогати цветовата гама.

За избора на персийски килими трябва да сте наясно за размера. За стаите с големи размери е добре да покриват цялата площ, защото се получава много изискан интериор. В магазините ще откриете различни размери и това ще ви даде възможност да постигнете вашия желан интериор.

Персийските килими се отличават с по-висока цена, но това е в отговор на високото им качество. Красотата и елегантността им няма с какво да се замести. Да не забравяме и за приятното усещане при допир с тях, за топлотата през зимните дни. В тези зимни часове разгледайте каталозите на онлайн магазините за подови покрития и си направете вашия избор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.