Как да почистите металните копчета?

Копчетата, нитовете, циповете и катарамите са прекрасни сами по себе си, но бързо се превръщат в неудобство, когато се замърсят. Някои функции на вашето облекло ще трябва да бъдат внимателно почистени, за да се избегнат повреди на металния хардуер. Не бива да се страхувате – този пост ще ви представи кратко ръководство, за да се справите с проблеми като замърсени месинговите копчета на вашето яке или сако; ако сте загрижени за седефените копчета на блузата или жилетката си или искате да почистите мръсна катарама на колана или чантата; може би, просто искате да придадете нов и свеж вид на копчета на палтото си… Тогава тази публикация е точно за вас!

Когато обмисляте как да почистите копчетата на дрехите си, жизненоважно е първо да установите какъв материал са копчетата. Месинговите копчета са едни от най-разпространените материали, които се използват в шивашката индустрия за направата  на копчета за дрехи. За други, по-рядко срещани материали, може да потърсете онлайн специални инструкции за почистване на по-специфичните и редки материали.

Ако можете, винаги е добре да тествате всеки продукт или начин на почистване върху резервно копче или на по-малко очевидно място – за да проверите за нежелани реакции.

Почистването на месинговите копчета е значително по-предизвикателно от почистването на други видове копчета, като например пластмасовите и седефените копчета. Най-добрият начин да почистите месинговите копчета е да нанесете оцет с памук и внимателно да избършете мръсотията. Ако това не ви свърши работа, помислете дали да не използвате лак за бижута върху мека памучна кърпа за полиране. Ако следвате последната опция, не забравяйте да изтриете остатъците от пукнатини в бутона с чиста четка за зъби, тъй като, ако има такива остатъци, те може след време да проникнат във вътрешността на копчето и да го разрушат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.