Как да не се потим през лятото?

потПотенето може да се дължи на различни фактори и дори на болест. Въпреки всичко има някои неща, които да сторите, така че да го ограничите през летния сезон, за да не изпитвате притеснения возейки се в автобуса или присъствайки на работното ви място. Ще ви кажа как процедирам аз пък вие си преценявайте.

Няколко полезни съвета

Внимателно почиствам лицето си, тъй като то поема много от ежедневието. Носът и челото са едни от най-податливите на изпотяване поради, което внимателно ги търкам с лимон или краставица. За мишниците съм използвала смес от вода, сода бикарбонат и лавандула. Изчакайте комбинацията да придобие вид на паста и я нанесете след вземане на душ.
Етеричните масла от кипарис, чаено дърво или здравец, ще ви помогнат, да преодолеете потенето на крайниците. Краката издават много лош аромат, така че мерките са препоръчителни. Естествено съществуват и редица медицински препарати, които биха могли да окажат благоприятно въздействие върху тази част от тялото ви.

Купувайте само оригинални парфюми от доказани компании. Имитациите миришат хубаво, но имат кратък ефект и свършват бързо. Ролоните пък са дискретен и добър начин в борбата ви срещу потта в най-различни ситуации. Можете да ги носите буквално навсякъде, защото са компактни и лесна употреба.

Редовното къпане е препоръчително, като според мен то е едно от основните правила анти изпотяването. Познавам хора с наднормено тегло, които къпят по три пъти дневно през лятото с цел, да избегнат неприятната миризма. Сапунът е идеално средство за поддръжка на телесната хигиена, но има случаи, когато и той не може да се справи с проблема.
Болестно състояние

Ако, макар моите препоръки потенето продължи не е зле, да се консултирате със специалист, който ще направи съответните изследвания. Потърсете съдействие от личния ви лекар, за допълнителна информация относно оплакванията ви. Това беше от мен, ще се радвам ако съм помогнала.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.