Как да изберете името на плюшена играчка

Не случайно започваме тази тема. Плюшените играчки вече цял век впечатляват детското въображение. Те са толкова популярни и специални за малките момчета и момичета, че днес когато решите да закупите такова, може да го направите от магазин, в който получавате сертификат и рождена дата, за да може плюшената играчка да стане член на семейството. В този сертификат трябва да се впише и името, за да може да остане незабравим детски спомен.

 

Първото правило е да оставите детето да избере името. Второто правило е да подпомогнете малко избора ако детето се затруднява, но в крайна сметка да се върнете към първото правило. Трудност може да се получи и ако децата в семейството започнат да се карат, ако играчката е обща като подарък. Разбира се общата плюшена играчка трябва да се избягва, но е възможна ситуация. Е, как да подпомогнете избора на име, по смисъла на второто правило?

 

Дайте забавно предложение от някаква детска игра, която сте играли и вие като сте били малки, или от анимационен филм популярен във вашето детство. Това ще създаде приемственост между поколенията и ще бъде основа за приятен разговор с детето.

 

Започнете да разглеждате играчката и да я описвате заедно с детето, за да започнат да ви хрумват идеи. Нека детето само да започне да казва какво му харесва в играчката. Или пък предварително го разпитайте, какъв плюшен приятел или приятелка би искало да получи като подарък.

 

Много плюшени играчки се предлагат готови като образи от анимационни или популярни филми, тогава те си идват с готови имена. Вие обаче можете да изберете играчката, така че да може детето само да я предложи, опознае и наименува според собственото си въображение. Ако всичко това се случи, подаръкът ще е още повече от незабравим.

Източник: https://jambo-shop.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.