Какво се случва между отделните лазерни процедури – въпроси и отговори

На всеки, който се подготвя за лазерно премахване на окосмяването, вече е известно, че това не е еднократен процес, а представлява серия от процедури, които се извършват през определен период от време. Необходими са обикновено поне 6-10 обработки на избраните зони, за да се постигне оптимален резултат.

Между посещенията в студиото за поредната терапия има промеждутък от време, за който често изникват неясноти и въпроси как да се поддържа кожата и какво е позволено и необходимо да се прави. Отговор на някои от многобройните въпроси, пред които клиентите на лазерните центрове се изправят, може да се намери в настоящата статия.

 

  1. Какви са реалните ползи от цяла поредица процедури за лазерно обезкосмяване? – постига се дълготрайно обезкосмяване, което подобрява качеството на кожата. Премахват се обърнатите косми и общото състояние при проблеми с космения фоликул, пъпки, кожни раздразнения и други.
  2. Какъв интервал от време трябва да измине между всяка отделна процедура и задължителен ли е? – нужно е да се спазва интервала от време, който е индивидуален и препоръчителен за всяка избрана терапия. От спазването на времевия интервал зависи трайният ефект от епилацията. След като е постигнато трайно намаляване на окосмяването, поддържащите процедури веднъж в годината са достатъчни.
  3. Как да се премахва окосмяването във времето между отделните процедури? – обезкосмяването в третираните зони във времето между отделните терапевтични сеанси става с бръснене, използване на депилаторен крем или друг предпочитан начин, с който косъма се намалява до нивото на кожата. Не се препоръчва да се прилагат начини, които премахват косъма заедно с фоликула. Такива са работата с епилатор, пинсета или кола маска.
  4. След колко сеанса ще се забележи ефекта от лазерната епилация? – резултатите са индивидуални при всеки и зависят от много фактори като тип кожа, топ окосмяване, пигментация, дебелина на косъма, вид и мощност на използваната апаратура. Космите, които са обработени в растежната им фаза биват умъртвени още с първата процедура и падат в рамките на 7 до 20 дни след сеанса. Окосмяването видимо намалява, както и растежа на космите в третираната зона се забавя.
  5. След като поредната процедура е извършена има ли период на възстановяване? – понякога след някоя процедура се появява леко зачервяване в третираната зона, но възстановителен период не се налага. Веднага след сеанса ежедневието може да продължи, следвайки обичайния си ритъм.
  6. Необходимо ли е полагане на специални грижи за третираната зона след поредна процедура? – да, има някои изисквания, които трябва да се спазват. Две седмици след сеанса е нужно да се нанася фотозащитен крем с фактор на защита 50+, ако зоните, които са епилирани, са открити. Така се премахва риска от поява на пигментации. Препоръчва се също седмица след процедурата третираната зона да не се излага на пряка слънчева светлина или на ултравиолетова от солариумите.
  7. Каква е най-съществената разлика между временните методи за отстраняване на космите и епилацията с лазер? – всички козметични кремове за пилинг и депилация нарушават растежа на косъма. Когато коренът се издърпа, за да се отстрани на това място кръвоснабдяването се повишава. При редовно осъществяване на процеса като резултат се появяват груби и вкоренени косми. Кола маската подхранва растежа на космите. Трайното обезкосмяване премахва  тези проблеми, ако се изпълняват всички препоръки между отделните сеанси на терапията.

Източник: Лазер център Satori

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.