Какво представлява фото тапетът, който разширява пространството

фототапети

Разширяващите пространството стенописи са вид фототапети, изобразяващи големи открити пространства. Такива визуално увеличават стаята.

Фототапети с ефект за разширяване на пространството

Разширяващото пространство във фото тапетите е невероятна категория изображения. Тя създава истински метаморфози в стаята и това става с малко усилия. Ако искате да промените радикално интериора с минимални финансови разходи – стенописи, разширяващи пространството, лесно ще се справят с тази задача. Ето, защо дизайнерите често ги използват за украса на интериора на домове, офиси и ресторанти.

Защо тапетът за разширяване на пространството е толкова популярен?

Основната тайна на популярността на такива тапети е отвореното пространство в изображенията. Например път, простиращ се отвъд хоризонта, морски плаж, бамбукова гора или градски площад. Подобни снимки сякаш изглаждат пространството и ви отвеждат в далечината.

Наред с това реализмът на картината е толкова висок, че понякога е трудно да се повярва, че това е просто картина на стената. Тези тапети сякаш ви отвеждат на друго място. Ето, защо с тяхна помощ можете да създадете различно настроение в интериора. Например, една стена може да се превърне в прозорец с изглед към морето.

Второто свойство на такъв тапет е визуалната корекция на помещенията. Това е специализиран тапет, който визуално разширява пространството. Основната им задача е да увеличат пространството в стаята. Този тип изображения са специално проектирани за малки пространства, в които липсва светлина. Следователно картини, които визуално увеличават пространството в много случаи, са просто незаменими. Особено в апартаменти тип студио.

Третото свойство на тези тапети е техният потенциал за дизайн. Този вид покритие отваря широки възможности за оформяне на пространството. Например холът може да бъде аранжиран с изглед към открития океан, а кухнята да бъде превърната в уютно кафене по улиците на Париж. В допълнение, такива тапети могат да бъдат залепени не върху цялата стена, а само върху определени области, например на врата или декоративен фалшив прозорец. Тази техника ще работи ефективно, ако в стаята няма истински прозорец. За такъв случай можете да направите поръчкови стенописи, разширяващи пространството, в зависимост от размера на прозореца или крилото на вратата. Например, изглед в пустинята на врата или през прозорец.

Кои стаи са подходящи за фототапети, които визуално увеличават пространството?

Тапетите с такива свойства са подходящи за всички видове помещения. Тези тапети са направени за малки стаи като спалня, кухня или кабинет, защото визуално добавят пространство. Те, обаче ще изглеждат хармонично и в просторни стаи като зала или хол.

Такива тапети са незаменими в студио апартамент и в офис пространство. С тяхна помощ ще изберете различни зони. Например, в кухнята отделете зоните за готвене и отдих. Тапетът, разширяващ пространството, органично ще се впише в офис пространството, в интериора на магазин, кафене или ресторант.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.