Какво да вземете със себе си в болницата, ако чакате бебе

Докато се подготвях за раждането, си спомних как за първи път опаковах болничната чанта. Исках да съм сигурна, че имам всичко необходимо за престоя в болницата, включително застрахователни карти и документи, бебешки пелени, дрехи, биберони, шишета, одеяла и няколко други неща от първа необходимост за мама. Опитът да помисля за всичко, което ще ми е необходимо, за да се грижа за новото си бебе, беше малко непосилен.

Бързо напред, четири години, и докато се подготвях за третото си дете, научих няколко неща за това какво трябва да опакова една бъдеща майка за престоя си.

Ето някои предложения, които ще ви помогнат да се отпуснете и да опаковате най-важното за престоя си в болницата

Макар че очевидно ще искате да вземете със себе си всичко, което можете, за новото си бебе, знайте, че болницата ще има под ръка повечето от най-важните неща. Пелените, мехлемът, бебешката шапка и чорапите са включени в комплекта. Ще имат и много одеяла, спринцовка с колба и онези лесни за смяна полугащички със странично закопчаване. Защо в родилното отделение да нямат под ръка тези основни бебешки принадлежности?

Ако имате някакви съмнения, консултирайте се с лекаря си или поговорете предварително с член на персонала на болницата.

Разбира се, за всеки случай ще искате да вземете със себе си няколко лични вещи за новото си бебе. Повечето новородени имат остри нокти, когато излязат от утробата, така че бъдете подготвени! Освен това много болници няма да попълнят документите ви вместо вас, уж от съображения за безопасност и отговорност.

Предлагам да включите следното:

– Бебешки ръкавички – за предпазване на ръцете от надраскване

Купете памперси, ще са ви нужни от самото начало.

– Облекло за вкъщи

– Възхитително муселиново одеяло за повиване (идеално, ако ще идват фотографи на изписването!)

– Допълнителна спринцовка с луковица, за да изчистите течността, която се е натрупала в устата на бебето (често срещано при бебета с цезарово сечение)

– Макар че в болницата ще имат на разположение такива спринцовки и ще ви дадат една за вкъщи, винаги е добра идея да си носите своя за бърз достъп, тъй като повикването на медицинската сестра може да отнеме много време. Освен това със сигурност скоро ще имате нужда от още един – вземете си го сега!

Какво да вземете със себе си в болницата за мама

– Дрехи за смяна – за когато си тръгнете и за да ви е по-удобно да кърмите. Ризи с копчета и торбести потници са отличен избор!!

– Удобна пижама – Ако предпочитате нещо различно от болничния халат – моят се заплиташе няколко пъти, така че можех да използвам любимия си жартиер към края на 4-дневния ми престой; през първите няколко дни обаче нямах нищо против болничния халат, защото възстановяването беше трудно и мръсно.

– Чехли – макар че в болницата може да ви предоставят нехлъзгащи се чорапи, ако искате нещо по-удобно, докато ходите до и от банята или детската стая, идеално решение са чехлите без гръб!

– Джапанки – за да улесните вземането на душ – Тоалетни принадлежности – бях изненадана колко малко тоалетни принадлежности имаше в моята болница и съжалявам, че не бях донесла със себе си шампоан и вода за тяло по време на първия си престой в болницата. Въпреки че бях отседнала в една от „най-добрите“ болници в моя щат, душът беше с общоприет синьо-зелен измиващ продукт/шампоан, който не ми подейства много ободряващо. – Не забравяйте да вземете със себе си четка за зъби, паста за зъби, връзки за коса, дезодорант, лосион и всякакви други неща, които ще са ви необходими, за да се освежите, след като се почувствате по-добре!

– Мобилни телефони, таблети, фотоапарати и зарядни устройства

– Бутилка с вода

– Очевидно е, че ще има чаши, но аз установих, че кърменето ме обезводни изключително много и постоянно исках да ми се напълни – да имате под ръка голяма лична бутилка с вода щеше да е много по-удобно.

– Възглавница за кърмене – Ако имате любима възглавница, вземете я със себе си! Винаги можете да използвате възглавници от стаята си, но да имате нещо специално предназначено за бебета, като тази, е чудесен вариант.

– Крем и подложки за гърди

– Тъй като в болницата може да има или да няма такива продукти, носенето на собствени помага за лечението на възпалени зърна и за предотвратяване на изтичането на мляко. Тези органични подплънки за пране бяха УЖАСНИ!!

Помнете, че макар да искате да вземете със себе си всичко, което смятате, че ще направи престоя ви по-удобен, не прекалявайте. Бебето ще има всичко, от което се нуждае, така че донесете няколко допълнителни предмета за себе си, мамо!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.