Изкуството на свтбената фотография

сватбена фотография

сватбена фотография

Аз съм професионален фотограф. Тази работа определено ме зарежда. В свободното си време обичам да снимам природата, животните. Те са толкова невинни, а има толкова девствени места в България и по света, които си заслужават да бъдат заснети. В работата си се занимавам със заснемане от мястото на събитието. Работя в голяма информационна агенция и често ми се налага да пътувам с колегите за да отразим дадено събитие.

Сватбена фотография

В такива моменти много обичам да си открадна няколко минути за мен и да се разходя сред природата за да направя няколко фотографии. В последно време започнаха да ме викат все повече и повече да снимам на сватби. Неусетно се квалифицирах и в сватбен фотограф. Стана случайно. През много добри приятели, които решиха да сключат брак, а за фотограф бях викнат аз. Естествено реших да им помогна. Въпреки това самото събитие не будеше в мен фотографския хъс, който обикновено ме залива преди да отразим събитие, като изригване на вулкан, цунами, инцидент в завод за химикали или каквото и да било друго от подобно естество.

Казах си, че една сватба далеч не е такова предизвикателство на каквото обикновено съм свикнал. В мига в който започнах да снимам установих, че сватбата по нищо не отстъпва на отразяване от мястото на събитието, с тази разлика, че повода е далеч по-приятен. Въпреки примамливите маси отрупани с храна и питиета, ти нямаш много време за да им се отдадеш.

Същото, като да си на екзотично място, където за съжаление е станал инцидент. Имаш желанието да опознаеш културата, да разгледаш града, хората, да общуваш, но ако си позволиш подобна фриволност има голяма опасност да не си свършиш качествено работата. Не ме разбирайте погрешно, в никакъв случай не мога да кажа, че не се забавлявах, но определено тръпката да уловя всеки един момент се засилваше в мен с всяка изминала минута. Спонтанните усмивки на гостите и младоженците, бързо прелитащите погледи, които просто не може да пропуснеш да заснемеш, защото те казват толкова много. Всеки един ритуал от сватбеното тържество трябва да бъде уловен от подходящия ъгъл и в подходящата светлина и то бързо, защото след секунда просто всичко ще се е променило. Накрая всичко свършва с една прекрасна семейна фотография. Тази сватба сякаш повлече крак, след нея сам започнах да търся подобни преживявания и с най-голямо удоволствие отивам на сватба.

С голяма гордост мога да заявя, че вече съм и сватбен фотограф. Както е казано: „Човек се учи докато е жив.”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *