Преместването на тоалетната от щранг на друго място

Ако тоалетната се прехвърля на разстояние, което е много по-голямо от дължината на една тръба с набраздяванe, трябва трябва да поработим върху канализацията. Процедурата за изваждане и подмяна на устройството не се различава от описаната в предишната статия при преместването на 20-30 см. Разликата се състои в нуждата от изграждане на канализация. За тази процедура най-често се използва една пластмасова тръба с диаметър 110 мм.

Дължината и конфигурацията на свързващите елементи зависи от местоположението на новата тоалетна чиния. Пластмасова тръба се монтира най често на стената със специални скоби за да се постигне нужния наклон. Има някои нюанси, за които трябва да внимавате. За да се установи канализацията на нивото на пода, ще трябва да се извлече изход на тоалетната от кръстачка или тройник.

За пластмасовите елементи това е лесно. Ако частите са от чугун, най-добре е да ги затоплите първо с горелка. Това се прави с цел да не се допуснат бъдещи проблеми. Ако в съединенията има сяра се отделя силна миризма. Задължително е да използвате противогаз и добре да проветрите след това помещението. След това, при извличането на тръбата от връзката вече нямате проблем. За да започнете инсталирането на новия тръбопровод започнете от щранг. Не забравяйте, че е необходим наклон около 1-2 см на метър. За монтаж на пластмасови тръби в чугун използвайте специални маншет за уплътнение. Най-добре е да се постави и предварително промазка от силикон.

Тоалетната може да бъде свързан чрез гофриране. Това се смята за най-простия, но в същото време и вариантът с най-кратък жизнен цикъл. Затова се прилага само когато е възможно да се осигури безпрепятствен достъп до свързващия елемент. Специална преходна тръба може да се използва, когато нещата са малко по-сложни, тя е по-добрият вариант от гофрирането и дава една по-здрава и надеждна връзка. Възможно е да добавите и ленени кълчища за допълнителна сигурност. Това е стар, но надежден вариант.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *