Как да се обличаме за снега

Зимните уикенди наближават, а с тях и успешната тенденция в последните години да се ходи на ски, или просто на престижен зимен курорт. Дори случаят да е просто разходка в близката гора или игра в натрупалия сняг в задния двор, то съветите тук важат за всеки, който по един или друг начин ще си има работа със снежната покривка.

 

Генерално, за дебелата снежна покривка, особено тази натрупана по курортите, има две решения: целокупен зимен гащеризон или облекло от две части, панталон с топло яке. И двата избора имат своето практическо и естетическо решение. Като че ли второто решение се откроява сред феновете на зимния туризъм, но има и такива, които избират цял гащеризон (според модните експерти вече демоде). Материята, от която ще бъдат избраните дрехи е много важна, трябва да се следят видовете закопчаване, лесно ли се свалят и много други неща, които са важни в зимна среда.

 

Друга важна дреха и аксесоари за зимната почивка в планината са качественото термо бельо, което може да предпази всеки от множество нежелани преживявания и топлите, затворени и удобни обувки. Не е нужно да карате ски обезателно или да се спускате по снега, може дори да изберете да направите снежен човек с децата си, но най-важното е да сте подготвени за снега и студения въздух.

 

Една истинска проява на стил и елегантност през зимата и то точно в тези зимни курорти е когато приготвяте гардероба си за престоя в хотела или базата, в която сте отседнали. Обикновено там атмосферата винаги е комфортна и романтична, заради бумтящата камина, голямата компания и близките хора, заради топлите напитки и т.н. Това предразполага към една задължителна елегантност у мъжа и жената, когато са точно на такова място. Пуловери от качествена вълна, удобни панталони, леки обувки, изискан шал; правилно комбинирани цветове и материи, и т.н. В един момент се оказва, че едно пътуване за красив снежен уикенд в български курорт, може да бъде истинско модно предизвикателство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *