Какво спално бельо да изберем за създаване на уютна атмосфера в спалнята?

Уютът е едно от най-важните неща, към които трябва да се стремим по отношение на интериора у дома и особено с голяма сила това важи за спалнята. Усещането за уют е неповторимо преживяване. То се проявява когато незнайно защо се чувстваме отлично в някое помещение и дори без да осъзнаваме ни се иска да не го напускаме, а да останем в него възможно повече време.

Уютът е резултат от хармонията и баланса в обзавеждането и декорацията на дома. Той няма отношение към конкретен дизайн или стил, а се проявява само когато декорът е сполучливо подбран, без значение дали става дума за комбинация от скъпи мебели и декорации или пък за по-непретенциозни.

За да се постигне уют, трябва всички детайли от обзавеждането да бъдат в синхрон, да си подхождат и допълват един друг. Що се отнася до спалнята, това лесно може да бъде постигнато с помощта на спалното бельо.

Уютът означава удобство. Ето защо изберете спално бельо от мека и нежна тъкан, която да е приятна на допир.

Размерите също трябва да бъдат спазени добре. Спално бельо, което виси от единия край на леглото, защото е твърде голям размер, или пък не успява да покрие цялото пространство, защото е твърде малък размер, въобще не би допринесло за създаването на уют, а ще направи точно обратното.

Цветовете също следва да хармонизират със съответната цветова схема, в която е решено помещението. За монохромните интериори могат да бъдат избрани по-ярки цветове на спалното бельо, тъй като това ще ги освежи и направи по-атрактивни. Интериорът в бежаво-кафявата гама, например, ще изглежда отлично в комбинация от спално бельо в жълти нюанси. Ако сте заложили на студени цветове в спалнята, тогава спално бельо в бяло, черно или сребристо може да се окаже печелившо решение.

Ако много сте си харесали някое спално бельо, но се боите, че цветовете му не се съчетават добре с останалия декор, не се отчайвайте! Може и да се намери решение. Помислете дали няма да се получи добре, ако добавите в спалнята няколко декоративни предмета в подходящите цветове, които да направят хармонията възможна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *